PATHÉ

 Locatie: Zwolle

Oppervlakteca. 7.500 m² bvo

OpdrachtgeverPathé

Ontwikkeling: Epicurus i.s.m. Multi

Architect: EUP Design i.s.m. Dok architecten

 Fase: opgeleverd, opening 15 december 2016

 

OPENING PATHÉ ZWOLLE 15 DECEMBER 2016
15 december 2016

Op donderdag 15 december 2016 stelt Pathé Zwolle haar deuren open voor het publiek. 

Zwolle heeft hiermee op het nieuwe Katwolderplein aan de rand van het centrum een prachtige, nieuwe bioscoop die tegemoet komt aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle heeft negen zalen en 1.533 stoelen, inclusief 18 mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop beschikt over het beste beeld met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie.

Twee zalen zijjn voorzien van het revolutionaire geluidssysteem Dolby Atmos, waarbij je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort is optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Diverse zalen zijn uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen, waardoor Pathé Zwolle ook zeer geschikt is voor de zakelijke markt.

Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen. Daarnaast worden er regelmatig Pathé Events zoals Pathé Ladies Night en Pathé Filmfeestje georganiseerd. Ook Pathé Specials zijn te zien: unieke voorstellingen van bijvoorbeeld opera en concerten.   

 


 

PATHÉ ZWOLLE

De nieuwe Pathé bioscoop maakt onderdeel uit van het nieuwe project Katwolderplein in Zwolle. EPICURUS realiseert in opdracht van Pathé en in samenwerking met Multi een bioscoop met 9 zalen en ruim 1.500 stoelen. Naar verwachting opent de bioscoop eind 2016. 

Het ontwerp van de bioscoop is in een samenwerkingsverband tussen EUP design en Dok architecten tot stand gekomen.

Grootschalig
De ontwikkeling en realisatie van het Katwolderplein is een belangrijk onderdeel van de grootschalige, ambitieuze herontwikkeling en herinrichting van de westelijke stadsentree van Zwolle. Dit gebied ligt precies tussen de historische Zwolse binnenstad met haar grachten en de belangrijkste toegangsweg voor bezoekers, de A28. Vorig jaar is de Rodetorenbrug aangelegd over de gracht, waardoor de binnenstad nu voor voetgangers en fietsers direct is verbonden met het Katwolderplein.

 

 Bernard van der Schans, directeur EPICURUS: 

“Met de komst van een nieuwe Pathé bioscoop op het Katwolderplein zal Zwolle een succesfactor in huis krijgen. Wij verwachten dat het publiek in Zwolle net zo enthousiast zal zijn als dat in Maastricht en Arnhem waar recent nieuwe Pathé bioscopen zijn geopend, die evenals Zwolle door Epicurus ontwikkeld zijn in opdracht van Pathé. Bij iedere nieuwe bioscoop van Pathé worden alle beschikbare vernieuwingen en inzichten verwerkt, maar het belangrijkste uitgangspunt blijft steeds het centraal stellen van de bioscoopbezoeker. Ook in Zwolle zijn we hierin geslaagd; de locatie heeft een optimale bereikbaarheid, de architectuur en inrichting worden prachtig en van hoge kwaliteit en de nieuwste technieken zullen worden toegepast. Een nieuwe vorm van modern uitgaan en filmbeleving zal eind 2016 door Pathé aan het publiek in Zwolle worden gepresenteerd.”

 LEES PERSBERICHT

LEES INTERVIEW MET LAUGE NIELSEN VAN PATHÉ EN ZWOLSE WETHOUDER ED ANKER

 


 

PERSBERICHT 29 maart 2016

Nieuwbouw Pathé Zwolle op het Katwolderplein viert bereiken hoogste punt

Met het leggen van de eerste dakplaat is 29 maart 2016 gevierd dat de nieuwbouw Pathé Zwolle zijn hoogste punt heeft bereikt. Voor de bouwvakkers was er een speciale lunch, taart en een goodiebag. Bij de feestelijke gebeurtenis waren vertegenwoordigers van Pathé, de gemeente Zwolle, Epicurus, ontwikkelaar Multi, DOK Architecten en aannemer JP van Eesteren aanwezig.

Pathé-directeur Lauge Nielsen, Niek de Graaf van Multi en Bernard van der Schans van Epicurus gaven korte speeches, waarna Lauge Nielsen de eerste dakplaat met vlag naar het hoogste punt hees. Uit de speech van Lauge Nielsen: “Met de nieuwe bioscoop, die aan de hoogste eisen van beeld, geluid en comfort tegemoet komt, willen we zowel de huidige bezoekers bedienen als nieuwe bezoekers uit de regio. Daarvoor hebben we hier de optimale locatie. Pathé Zwolle is goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun inzet, hoop dat we op deze manier door kunnen gaan en met de kerst genieten van de nieuwe bioscoop.”

De opening van Pathé Zwolle staat gepland voor eind 2016. De nieuwe bioscoop op het Katwolderplein aan de rand van het centrum komt volledig tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.555 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop krijgt het beste beeld met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie. Het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem zorgt dat je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en zal regelmatig evenementen organiseren. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen.