NIEUWS

NIEUW

OPENING PATHÉ ZWOLLE 14 DECEMBER 2016

Woensdag 14 december is de nieuwe megabioscoop in Zwolle officieel geopend. 

De openingshandeling werd verricht door Lauge Nielsen, directeur van Pathé Nederland en Ed Anker, wethouder bij de gemeente Zwolle. 

Deze nieuwe bioscoop is een ontwikkeling van Epicurus pure real estate en Multi Vastgoed. 

EUP design uit Hoornaar en Dok architecten uit Amsterdam hebben in een samenwerkingsverband het ontwerp gemaakt voor het gebouw, waarin een state of the art Pathé bioscoop is gevestigd met 9 zalen en 1.533 stoelen. De zalen zijn voorzien van de meest moderne beeld- en geluidstechnieken.

 

Het casco van de bioscoop is ontworpen door de architecten van EUP design. Dit ontwerp is in nauwe samenwerking met DOK architecten uitgewerkt. De schil van het gebouw is van de hand van Dok architecten. Twee van de negen filmzalen zijn uitgerust met het fameuze dolby atmos systeem. Dit geluidssysteem creëert een ware beleving van de film. Een van de Dolbyzalen heeft ook nog laserprojectie, wat zorgt voor extra scherp beeld. Een perfecte plek om bijvoorbeeld een horrorfilm te bekijken, volgens de trotse theatermanager. Het samenspel tussen de 2 architecten heeft geleid tot een heel efficiënte bioscoop, waarbij de bezoekers op een ongedwongen wijze via de shop naar de bioscoopzalen geleid worden. 

De shop is ingericht met een Pop corner, waarbij de bezoekers kun eigen smaak popcorn kunnen samenstellen. Dit is een nieuw element binnen de Nederlandse Pathé shops. Het interieur van de bioscoop is van de hand van de vaste Franse architect, Naco, in samenwerking met Nederlandse partijen die het concept hebben uitgewerkt en geïmplementeerd. 

De royale afmeting van de algemene ruimtes (foyer, shop, ruimtes voor de roltrappen), de kleurstelling en het vele hout dat is verwerkt in de aankleding, bieden een aangename atmosfeer die de bezoekers uitnodigt om voor of na de film nog een drankje te drinken. 

De openingsfilm voor de genodigden op woensdag 14 december was ‘ Rogue One: A Star Wars Story’. Met deze 3D film hebben de eerste bezoekers van de bioscoop een mooi beeld gekregen van de mogelijkheden die deze nieuwste aanwinst van Pathé in Nederland biedt.  Epicurus en EUP design feliciteren Pathé met deze nieuw bioscoop en wensen veel succes met een mooie exploitatie. 

 


 

HOOGSTE PUNT PATHÉ ZWOLLE
29 maart 2016 

Nieuwbouw Pathé Zwolle op het Katwolderplein viert hoogste punt.

Met het leggen van de eerste dakplaat is 29 maart 2016 gevierd dat de nieuwbouw Pathé Zwolle zijn hoogste punt heeft bereikt. Voor de bouwvakkers was er een speciale lunch, taart en een goodiebag. Bij de feestelijke gebeurtenis waren vertegenwoordigers van Pathé, de gemeente Zwolle, Epicurus, ontwikkelaar Multi, DOK Architecten en aannemer JP van Eesteren aanwezig.

Pathé-directeur Lauge Nielsen, Niek de Graaf van Multi en Bernard van der Schans van Epicurus gaven korte speeches, waarna Lauge Nielsen de eerste dakplaat met vlag naar het hoogste punt hees. Uit de speech van Lauge Nielsen: “Met de nieuwe bioscoop, die aan de hoogste eisen van beeld, geluid en comfort tegemoet komt, willen we zowel de huidige bezoekers bedienen als nieuwe bezoekers uit de regio. Daarvoor hebben we hier de optimale locatie. Pathé Zwolle is goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. Ik wil graag iedereen bedanken voor hun inzet, hoop dat we op deze manier door kunnen gaan en met de kerst genieten van de nieuwe bioscoop.”

De opening van Pathé Zwolle staat gepland voor eind 2016. De nieuwe bioscoop op het Katwolderplein aan de rand van het centrum komt volledig tegemoet aan de wensen van de moderne bezoeker. Pathé Zwolle krijgt negen zalen en 1.555 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en het is eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage. De bioscoop krijgt het beste beeld met 21:9 Cinemascope en 4k-projectie. Het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem zorgt dat je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt. Het comfort wordt optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop. Pathé Zwolle gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en zal regelmatig evenementen organiseren. Diverse zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen.

 

 


 

PROPERTY NL FEB 2016

VERSTERKEN EN VERLEVENDIGEN VAN EEN BINNENSTAD.

 

 

 


 

 


 

 


 

 

TREND 2016: NIEUWE KANSEN VOOR BINNENSTEDEN.

EEN ACHTERGRONDREPORTAGE VAN HET NIEUWE ONTWIKKELEN.

 

 

 


 

HAPPY ITALY ARNHEM OPENT HAAR DEUREN
8 december 2015

Happy Italy opent haar deuren op woensdag 9 december. Happy Italy is gevestigd in het nieuwe Leisure Complex Arnhem dat ontwikkeld is door EPICURUS.

 

 


 

Wat vinden de Zwolse wethouder Ed Anker, Lauge Nielsen van Pathé en Bernard van der Schans van Epicurus van Katwolderplein Zwolle ?

LEES HET HIER.

 


OFFICIËLE START BOUW PATHÉ ZWOLLE
26 november 2015

Projectontwikkelaar EPICURUS kondigt de ontwikkeling van een nieuwe Pathé bioscoop in Zwolle aan die i.s.m. Multi wordt gerealiseerd. Opdrachtgever Pathé heeft donderdag 26 november het officiële startsein gegeven voor de bouw van een moderne bioscoop in Zwolle. De bouwactiviteiten zijn in volle gang.

 

De nieuwe Pathé bioscoop maakt onderdeel uit van het nieuwe project Katwolderplein in Zwolle. EPICURUS realiseert in opdracht van Pathé en in samenwerking met Multi een bioscoop met 9 zalen en ruim 1.500 stoelen. Naar verwachting opent de bioscoop eind 2016. 

Het ontwerp van de bioscoop is in een samenwerkingsverband tussen EUP design en Dok architecten tot stand gekomen. 

Lees PERSBERICHT

 


 

OFFICIËLE OPENING PATHÉ MAASTRICHT
4 november 2015

Woensdag 4 november opent Pathé officieel de deuren van een nieuwe bioscoop in Maastricht. Op donderdag 5 november kan het publiek kennis maken met een bioscoop die is uitgerust met 8 zalen, met ca. 1000 stoelen.

 

LEES PERSBERICHT


 

GRAND OPENING LEISURE COMPLEX ARNHEM; PATHÉ
19 Oktober 2015

Maandag 19 oktober opent Pathé officieel de deuren van een nieuwe bioscoop in Arnhem Centraal Oost. Op dinsdag 20 oktober kan het publiek kennis maken met een bioscoop die is uitgerust met 9 zalen, met in totaal 1700 stoelen. Naast Pathé zijn eveneens McDonald's, en Bzzy Healthy Fastfood open voor publiek. Horecaketens Happy Italy en VAS Horeca openen begin november hun deuren.

 

 LEES PERSBERICHT

 


 

 


 

 


 

HOOGSTE PUNT PATHÉ MAASTRICHT, 8 MEI 2015
MEI 2015

De bouw van de nieuwe Pathé bioscoop op het Sphinxterrein in Maastricht heeft het hoogste punt bereikt op vrijdag 8 mei. Om dat te vieren, werd een kleine Mei-boom opgetuigd met gekleurde linten. De mannen van de bouw werden in het zonnetje gezet door Pathé en kregen, als blijk van waardering, koffie, taart en vrijkaarten aangeboden. Later op de middag mochten ze zich nog verheugen op een zakje friet.
 

 


 

LOGO ONTHULLING PATHÉ ARNHEM, 8 MEI 2015
MEI 2015

Op vrijdag 8 mei is ook het Logo van de nieuwe Pathé bioscoop in Arnhem officieel onthuld.

 


 

EPICURUS
MEI 2015

Filosofie Magazine; Epicurus uitgelicht.
In een interview met Filosofie Magazine vertelde Bernard van der Schans over zijn keuze voor de bedrijfsnaam Epicurus.

 


 

PATHÉ ARNHEM
APRIL 2015

De bouw  van de nieuwe bioscoop voor Arnhem verloopt zeer voorspoedig. Zie de nieuwe foto's.


 

PATHÉ MAASTRICHT
16 MAART 2015

De contouren van de Pathé bioscoop in Maastricht beginnen zichtbaar te worden.

Na enkele maanden druk bezig geweest te zijn met het realiseren van de kelder en de voeten van de filmzalen die zich allemaal onder het maaiveld bevinden, is Van Wijnen Sittard gestart met de bouw boven het maaiveld.

De contouren van zaal 8 zijn inmiddels goed zichtbaar geworden en de schuine tribune vloeren van de zalen 6 en 7 zijn inmiddels ook gestort. Er wordt momenteel hard gewerkt aan het aanbrengen van de staalconstructie en het plaatsen van de zaal scheidende wanden die uitgevoerd zijn in prefab beton voor een snelle bouw. Daarnaast is de aannemer bezig met het isoleren en vlechten van de overige schuine tribune vloeren en de begane grondvloer, zodat deze gestort kunnen worden.  


 

PATHÉ ARNHEM
15 FEB 2015  

Het hoogste punt van de nieuwe Pathé bioscoop in Arnhem is bereikt. Dit werd gevierd met een heerlijke taart. Wij feliciteren de aannemer Wessels Rijssen met het behalen van deze mijlpaal. 

 PATHÉ MAASTRICHT

2 februari 2015


De werkzaamheden voor de nieuwe Pathé bioscoop in Maastricht zijn in volle gang. 

Lauge Nielsen, managing director Pathé: “We zijn heel blij dat we weer terugkomen in het mooie Maastricht. We zien veel groeimogelijkheden en gaan een bioscoop ontwikkelen met de nadruk op service en beleving om zo aansluiting te vinden bij het bourgondische karakter van de stad en regio.”

Bernard van der Schans, directeur Epicurus: “Het inpassen van een moderne bioscoop in een monumentale omgeving is een enorme uitdaging. De essentie van vitalisering van historische binnensteden is het toevoegen van elementen die een nieuwe toekomst creëren, maar ook het oude respecteren. Het resultaat van die opgave is bijzonder en zal iedereen verbazen.” 

Gerdo van Grootheest, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen, Natuur en Milieu“De start van de bouw van het nieuwe Pathé Maastricht staat symbool voor deontwikkelingen die nu plaatsvinden rond de oude Sphinxfabrieken in Maastricht. Na vele jaren komen nu zichtbaar zaken in beweging. Deze nieuwe vestiging van Pathé gaat in combinatie met alle andere ontwikkelingen in de directe omgeving iets toevoegen aan onze stad. De stadswijk Sphinx wordt een vernieuwend, cultureel, creatief en ondernemend stuk van Maastricht.” 

Thema van de 1e paal: SAMEN

1e paal viering Pathé Maastricht
15 oktober 2014

Bouw Pathé Maastricht officieel gestart.
De Maastrichtse wethouder Gerdo van Grootheest en managing director Lauge Nielsen van Pathé hebben officieel het startsein gegeven voor de bouw van Pathé Maastricht. Naar verwachting wordt de nieuwe bioscoop in november 2015 geopend. 

Pathé Maastricht krijgt acht zalen en zo’n duizend stoelen, aangevuld met een grote theaterlounge. Het nieuwe theater, gelegen tegen het Eiffelgebouw van Sphinx aan de Boschstraat, gaat een breed aanbod aan films vertonen, inclusief 3D-producties, en zal frequent evenementen organiseren. Het project wordt ontwikkeld door Epicurus in opdracht van Pathé. 

> PROJECT

 


 

PATHÉ ARNHEM
16 mei 2014

 

 

Foto's 1e paal Arnhem

Pathé Arnhem 1e paal

Op vrijdag 16 mei jl. is de symbolische 1e paal geslagen voor de nieuwe bioscoop van Pathé Arnhem. 
Arnhem krijgt bij het station van Arnhem een grote Pathé bioscoop met 9 zalen en 1760 stoelen. De bioscoop - die wordt ontwikkeld door Epicurus in opdracht van Pathé - vormt de bovenverdieping van een nieuw te ontwikkelen straat met commerciële voorzieningen en horeca. In totaal omvat de ontwikkeling 12.500 m² waarvan circa 2000 m² winkels en horeca. De gehele ontwikkeling wordt gedaan door Epicurus.
 > LEES MEER OVER HET PROJECT  Lauge Nielsen, managing director Pathé: “Wij zijn verheugd dat we vandaag een mooie stap hebben gezet naar de realisering van onze nieuwe bioscoop. Straks kan iedereen, van oud tot jong, optimaal genieten van films en diverse evenementen. Met de nieuwste technieken, de beste faciliteiten en een hoge service van onze medewerkers. We kijken ernaar uit om eind 2015 iedereen te verwelkomen.” 

 


 

VERKOOP INFORMATIE. 

Bedrijvenpark De Grienden bestaat uit 2 bedrijfsverzamelgebouwen gelegen aan een brede ontsluitingsweg. De units onderscheiden zich door de karakteristieke materialen en zorgvuldige afwerking. De eigentijdse uitstraling en het representatieve karakter maken de gebouwen aantrekkelijk voor ondernemers, of je nu op zoek bent naar productieruimte, kantoor of opslag, er is ruimte voor in De Grienden in Gorinchem.

 

> Vraag informatie aan

B/mak Bedrijfsmakelaars

(0183) 30 40 50

info@bmak.nl

Bezoekadres

Kleine Landtong 23
4201 HL Gorinchem

BEDRIJVENPARK DE GRIENDEN GORINCHEM


www.degrienden.eu

Slager Automaterialen en Autobedrijf Van der Stelt gingen u voor. Vraag de >Verkoopbrochure aan voor uw eigen bedrijfsunit-op-maat.